ЦСКА „гостува“ на Септември на „Армията“, залога е ценен 1/4 финал

7 Dni Sport01.12.2022
ЦСКА - Септември, Дюкенс Назон

Септември (София) и ЦСКА трябва да решат четвъртия осминафинал в турнира Купата на „България“. Срещата ще се реши след 90 или 120 минути, като при равенство двата отбора ще изпълняват дузпи за определянето на победител. Домакин на сблъсъка, който започва в 12:00 часа, е отборът на Светослав Петров, но арена на събитията ще бъде стадионът на „червените“ в Борисовата градина. До този момент вече три тима от efbet Лига си спечелиха класиране за четвъртфиналите в надпреварата – Локомотив (София), Арда (Кърджали) и Спартак (Варна).

В предишния кръг Септември елиминира Крумовград на Велислав Вуцов, като победният гол падна след точен удар на капитана Асен Чандъров. Наставникът Светльо Петров, който е добре познато име на стадион „Българска армия“, изрази мнение след успеха над Крумовград, че времето до двубоя с „червените“ е достатъчно, за да могат футболистите му да си починат и да са готови за сериозна битка. „За един футболист няма нищо по-хубаво от това да играе мачове с ЦСКА“, заяви някогашният полузащитник.

Същевременно ЦСКА влиза в срещата след крайно колебливата изява на отбора в Съединение, където момчетата на Саша Илич срещнаха сериозни затруднения срещу местния Гигант. „Червените“ не успяха да надвият за 120 минути третодивизионния отбор, който завърши мача с девет души, и трябваше при дузпите вратарят Димитър Евтимов да се превръща в герой.

Срещата заради наказание пропуска капитанът на „червените“ Юрген Матей, който срещу Гигант получи пети жълт картон през сезона. Националът Иван Турицов и Марселино Кареасо пък ще трябва да внимават срещу Септември, защото са с по четири жълти картона и при нов такъв ще пропуснат гостуването на Берое в началото на 2023 година.

Под въпрос за мача на „Армията“ са Бисмарк Чарлс и Лазар Туфегджич, които бяха заменени принудително от Илич при гостуването в Съединение през миналия уикенд. Сръбският атакуващ халф беше фаулиран грубо, което наложи да тренира на облекчен режим в последните дни. Аут от състава на ЦСКА – София със сигурност са трайно контузените Асен Дончев и Дауда Бамба, които бяха оперирани през есента. Няма го и Георги Йомов, който е със спрени права от лятото, след като даде положителна проба за допинг.

Септември София – ЦСКА

Вероятни състави:

Септември София (4-2-3-1): Шейтанов; М. Стоянов, А. Георгиев, Арсов, Ачков; К. Колев, И. Гаврилов; Кабов, Чандъров, М. Петков; Д. Костадинов
Старши треньор: Светослав Петров

ЦСКА (3-5-2): Евтимов; Х. Петров, Юга, Махмутович; Александров, Вион, Линдсет, Де Нойер; Кареасо; Морено, Назон
Старши треньор: Саша Илич

Съдия: Никола Попов
Стадион: „Българска армия“
Начало: 12:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ