И последата песачинка на часовника изтече. Цялата мръсна и неподправена истина за Георги Йомов.

7 Dni Sport30.11.2022
Георги Йомов,

Наказанието на хванатия с допинг през лятото футболист на ЦСКА – Георги Йомов трябва да стане ясно до часове, твърди изданието „Тема Спорт“. Срокът решението да бъде взето изтече в понеделник и съвсем скоро то трябва да бъде обявено официално. След това бившият национал ще има право да обжалва. Той е застрашен с изваждане от терените за 4 години.

Правата на Йомов бяха временно спрени на 25 август. Тогава излязоха резултатите от неговата проба, дадена след двубоя със северномакедонския Македония (Гьорче Петров) на 28 юли.

Забраненото вещество, открито в организма му, е анаболният стероид дехидрохлорметилтестостерон – хлорирано производно на метилтестостерон. Въпросното съединение има анаболни и андрогенни свойства. Задържа азот в тялото и стимулира качването на мускулна маса, стимулира синтеза на притеини и така възстановява мускулната маса.

ЦСКА нае елитна адвокатска кантора от Швейцария за защитата на Йомов и се надява наказанието му да е по-малко от очакваното.

Междувременно феновете нан ЦСКА също са много активни по темата. Публикуваме това, което Илиан Христов написа по тази ситуация в личния си Фейсбук профил. Четиво, което се хареса на голяма част от „армейската“ общност.

„Последната песачинка на часовника изтече. Мръсната кампания срещу нашето момче вече намаля. Изцапаха го достатъчно. Да според мен той е взел нещо, все пак ФИФА му прави проблем, а не някоя си „федерацийка“, но това което се случи на родна земя с медиите е недостойно. Защита – не. Нападки – да. Помните как преди един – два месеца вече му бе „обявено“ наказанието от родна медия, а истината е, че наказание още няма. Чакаме си решението и се надяваме на прецедент. Георги да си го изтърпи и да се завърне по-силен в ЦСКА.“, пише запалянкото.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ