Мексико и Полша не успяха да си отбележат попадения

7 Dni Sport22.11.2022
Мексико - Полша, Роберт Левандовски

Мексико и Полша завършиха наравно 0:0 в двубой от група „С“ на Мондиал 2022, игран на стадион „974“ в Доха.

Тимът на Херардо Мартино бе по-активният на терена, но така и не успяваше да стигне до сериозна опасност пред вратата на Войчех Шчесни. Поляците обаче трябва повече да съжаляват за резултата, след като Роберт Левандовски испузна да се разпише от дузпа в началото на второто полувреме.

Така Мексико записа трети пореден мач на Световни първенства без отбелязан гол. Следващата среща на тима е срещу Аржентина на 26 ноември. Полша пък ще се изправи срещу Саудитска Арабия в същия ден.

Двубоят започна динамично, като Мексико владееше повече топката, докато Полша залагаше се прибра назад и чакаше момента си на контраатаки. Все пак „дружина полска“ първи стигнаха до опасност. Това се случи в осмата минута, когато Роберт Левандовски пусна подаване към Якуб Камински, но той не успя да надделее над пазача си в наказателното поле.

В 13-ата минута Ектор Морено се извиси близо до точката на дузпата след центриране, но отправи лош удар с глава. Топката прелетя много високо над напречната греда.

В 26-ата минута нисичкият футболист Алексис Вега засече отлично подаване отдясно и изненадващо надскочи снажния Мати Кеш. За късмет на Войчех Шчесни, топката мина покрай лявата му греда.В следващите минути двата отбора продължиха да се надлъгват, но така и не успяваха да застрашат сериозно противниковата врата.

В 44-ата минута Хорхе Санчес достигна до прецизно подаване, разсякло защитата и отправи добър удар от обещаваща позиция. Войчех Шчесни обаче имаше видимост и спаси безпроблемно.

През втората част силите леко се изравниха и поляците започнаха все по-често да поглеждат към вратата на Гилермо Очоа.

В 56-ата минута поляците получиха правото да изпълнят дузпа, след като Ектор Морено повали Роберт Левандовски в наказателното поле. Съдията Крис Бийт се консултира с ВАР и посочи бялата точка. Левандовски обаче изпусна. Гилермо Очоа усети посоката, която избра звездата на Барселона и отрази удара.

В следващите минути двата отбора намалиха драстично темпото. От това пострадаха и интересните положения пред вратите на Гилермо Очоа и Войчех Шчесни.

В добавеното време на срещата Якуб Камински бе изведен вдясно от вратата на Очоа и стреля по диагонала, но вратарят на „ацтеките“ спаси.

Автор: „Топспорт“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ