Лудогорец се подсилва сериозно, привлича централен защитник

7 Dni Sport16.11.2022
Лудогорец, Анте Шимунджа

Ръководството на Лудогорец работи усилено по привличането на нов централен защитник. Треньорският щаб настоява отборът да бъде подсилен в тази зона. Причината е, че украинеца Игор Пластун играе все по-рядко във важните мачове.

Това налага използването на национала Антон Недялков в центъра на отбраната до Оливие Вердон вместо вляво. В неговата зона пък обикновено е преквалифициран десният бек Сисиньо или пък се дава шанс на Дени Групер.

През лятото Лудогорец взе млад бразилец – Педро Енрике. Той обаче е инвестиция за бъдещето. До момента 21-годишният футболист няма мач в първия състав на разградчани. Той записа 7 двубоя за дублиращия състав във Втора лига. Възможно е да получи шанс от Анте Шимунджа и в предстоящото гостуване на Розова долина от 1/16-финалите за Купата на България в Казанлък в петък.

Също така през лятото трансфер на „орлите“ пропадна в последния момент – те бяха на косъм да финализират сделка за бразилеца Витор Мендес. През сезона той играеше под наем в Жувентуде, а който записа 19 мача в Серия „А“ и вкара 1 гол. Правата му обаче се държат от Атлетико Минейро. Вчера от елитния клуб заявиха, че Мендес се продава и почти сигурно няма да е в отбора през 2023 година. „Отворени сме за разговори“, заявиха от Атлетико. А местните медии подчертаха, че Лудогорец отново държи ситуацията с 23-годишния бранител под око.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ