Лудогорец ще компенсира изоставането от ЦСКА на „Лаута“

7 Dni Sport08.11.2022
лудогорец_локомотив_пловдив2

Днес Локомотив (Пловдив) посреща Лудогорец в последния мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Срещата е важна и за двата отбора. Домакините искат трите точки, за да спрат негативната си серия от 3 мача без победа, а и за да натрупат допълнително самочувствие в битката за челните места. За гостите пък победата е почти задължителна, за да се възползват от грешната стъпка на лидера ЦСКА срещу Локо (Сф) (0:0) и да скъсят дистанцията си от „червените“.

Локо (Пд) е един от неудобните съперници за Лудогорец в последните години и неведнъж е създавал проблеми на „орлите“. Сега „смърфовете“ се надяват отново да объркат плановете на разградчани.

От друга страна Лудогорец е в отлична серия преди този мач, като записа 4 поредни победи в първенството в послединте си 4 мача. „Орлите“ приключиха задачите си в Европа за есента и сега могат да съсредоточат всички усилия в първенството, където имат да наваксват. Очаква се Анте Шимунджа да не прави почти никакви ротации в състава си и да пусне най-доброто, с което разполага, за да вземе максимума от този мач.

Това ще бъде 32-рия мач между двата тима в елита, като предимството е сериозно в полза на Лудогорец, който има 19 победи и 7 загуби от Локо. 5 двубоя пък са завършили наравно.

Треньорът на домакините Александър томаш не може да разчита в този мач на контузения Витанов и наказания Бирсент Карагерен. Шимунджа пък ще трябва да се оправя без Доминик Янков, който остава в лазарета.

efbet Лига, 17 кръг:

Локомотив Пловдив – Лудогорец

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Хоркаш, Матеус, Паскалев, Бидунга, Томашевич, Каракашев, Зебли, Дион, Евандро, Илиев, Боруков

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Групер, Каули, Пьотровски, Нонато, Десподов, Текпетей, Тисера

Стадион: „Локомотив“, Пловдив

Съдия: Георги Давидов

Начало: 17:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ