„Бяхме само двамата в неговия офис. Човека с дебелия флумастер и аз. Той претърпя вътрешен катарзис.“

7 Dni Sport05.11.2022
Гриша Ганчев,
Част от публикация на Дуци Симонович във Фейсбук:
„Откакто започнах да пиша това във Фейсбук много хора се свързват с мен, пишат и коментират. Обикновено тези, които харесват написаното хвалят, нормално има и много критици. Критиките са напълно разбираеми и приемливи за мен стига да не прекрачват границата и да се превръщат в лични обиди. Най-честата критика е, че прекалявам с хвалбите към Ганчев, а втората са съмнения в начина, по който ЦСКА спечели Купата през 2016-та година. 
Пак повтарям Ганчев е далече от идеален и безгрешен човек, който всеки ден прави много грешки, но и много хубави неща. Относно спечелването на Купата през 2016-та година ще разкажа една история на която съм свидетел. 1-2 дни след втория полуфинален мач с Берое се игра и реванша от втория полуфинал между Литекс и Монтана. 
В неговия офис сме само двама. Човека с дебелия флумастер и аз и гледахме мача. Имах чувството, че съм свидетел на огромно вътрешна борба и катарзис на един човек. А мача беше голяма драма.
Литекс воден от Любослав Пенев пропусна 20 сто процентови положения и Монтана се калсира за финал. След края на мача Ганчев ми каза следното: „Сърбин, каквото и да е, така е много по-добре. Всичко, което направихме през тази година трябва да  приключи като празник, а не като цирк. Финала трябва да е истински мач, а финала с Литекс ще е голям цирк. Трябва ни пълен стадион и истински финал. ЦСКА и всички фенове преживяха много лоши неща през последните години и ЦСКА има нужда от една голяма и истинска победа и радост“. 
Не му отговорих нищо, но вътрешно бях егоист. Знаех, че ако Литекс е на финал, няма риск и съмнение, че ЦСКА ще вземе Купата. А тази купа беше много, много важна, не само по футболни причини… 
И накрая думи за настоящето в ЦСКА. Моето лично мнение е, че мача в Разград въпреки поражението беше преломен за тази година. Мисля, че след този мач всички футболисти разбраха, че дявола не е толкова черен. И тази пореди от победи в трудни гостувания е по-скоро въпрос на психология и вяра в победата, от колкото на добра игра. Саша Илич все още не е вдигнал нивото и качеството на играта на отбор до шампионско ниво, но успя в нещо също толкова важно. Този ЦСКА има шампионски дух и манталитет. Предстои може би психологически най-трудния меч за ЦСКА тази есен, срещу отбор, който за мен е най-приятната изненада тази години. Никой не е надигравал Локо София тази година. Отбор, който победи Лудогорец и Левски, а в първия мач с ЦСКА беше поне равностоен противник, заслужава повече от обичайното домакинско уважение. А всеки резултат освен победата до голяма степен би анулирал перфектната серия от победи. И никак не бива да се забравя, че Боби много си пада по ресторант на първия етаж на хубав хотел в подножието на Витоша…“ 

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ