Мъри трябва да решава дилема преди двубоя със Спартак Варна

7 Dni Sport05.11.2022
Левски - Спартак Варна, Билал Бари

Треньорът на Левски Станимир Стоилов получи добра новина в навечерието на гостуването на Спартак (Варна). Тренировки наравно със съотборниците си започна Филип Кръстев. Това означава, че халфът ще е на разположение на наставника за неделния сблъсък със Спартак Варна.

Националът се контузи срещу ФК ЦСКА 1948 Сф (0:0) на „Герена“ и пропусне визитата на Черно море (0:0), която бе в сряда. В състава ще се завърне и дефанзивният полузащитник Андриан Краев, който изтърпя наказание.

Лошата серия вкара Станимир Стоилов в доста размисли. Срещу моряците в сряда специалистът използва схема с трима централни защитници. Това обаче може да се промени срещу другия варненски съперник. Ако сините се завърнат към по-обичайното за тях 4-2-3-1, то защитното каре пред Пламен Андреев ще е в състав Петрис, Сундберг, Кордоба и Цунами.

Дилема има единствено около последният. Той виси с картони, и ако получи нов, ще пропусне следващия мач със Славия. Ако бъде запазен ще излезе Галчев. В средата на терена Мъри ще разчита на Кръстев, Краев и Миланов, а по крилата отново ще заложи на Велтон и Роналдо. Единственият избор за върха на атаката е Марин Петков – Бари, Попов и Стефанов са контузени.

Ако системата е както срещу Спартак – 3-4-1-2, то Шеху, който бе титуляр срещу Черно море, отново ще е на пейката, а там ще седне и Марин Петков, като те ще бъдат заменени от Краев и Кръстев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ