Григор Димитров срещу №1 в света Карлос Алкарас

7 Dni Sport03.11.2022
София Оупън, Григор Димитров,

Вълнуващ ще бъде за българските фенове на тениса днешният ден, тъй като ще имаме възможност да видим първата ни ракета Григор Димитров в битка срещу световния №1 Карлос Алкарас. Залогът е място на четвъртфиналите на “Мастърс” турнира в Париж. 31-годишният Григор ще се изправи срещу 19-годишния Алкарас във втория мач на централния корт в зала “Берси”. Преди тях програмата там ще открият две от младите звезди в Тура – Каспер Рууд и Лоренцо Музети.

Това ще бъде първи сблъсък на корта между Григор Димитров и Карлос Алкарас.

Най-добрият български тенисист си осигури среща с новата звезда на мъжкия тенис след победи над коравия холандец Ботик ван де Зандсхулп с 7:6(5), 7:6(5) и италианския ветеран Фабио Фонини с 6:0, 7:5.

Алкарас от своя страна почиваше на старта, а във втория кръг отстрани Йошихито Нишиока с 6:4, 6:4. Испанецът имаше известни колебания в играта си, но не допусна японецът да поднесе изненада.

Много суперлативи могат да се изрекат за Карлос Алкарас, смятан от всички за наследника на Рафаел Надал. Тийнейджърът от Мурсия прави невероятен сезон и има 56 победи до момента, което го нарежда на второ място, непосредствено след Стефанос Циципас, в класирането за най-много успехи през годината.

Положеният от него труд се увенча с титли на US Open, турнирите от сериите “Мастърс 1000” в Маями и Мадрид, а също така и в Рио де Жанейро и Барселона.

На 12 септември Алкарас покори и още един връх – той оглави световната ранглиста и стана най-младият №1 в историята, само на 19 години, 4 месеца и 2 дни.

Безспорно младият испанец е лидерът на следващото поколение и го очаква светло бъдеще.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ