Груев: Привилегия е, че баща ми дълги години е във футбола и може да ми помага

7 Dni Sport03.11.2022
Вердер Бремен, Илия Груев

Баща ми е един от най-важните хора, с които разговарям. Привилегия е, че той от много години е в професионалния футбол и може да ми е от огромна помощ.

Това заяви българският национал Илия Груев при среща с медиите в Бремен. 22-годишният халф бе титуляр в последните 7 мача за „Вердер“.

Похвалите от треньора Оле Вернер и вниманието на медиите, което той предизвиква, са носпоримо свидетелство за силните изяви на нашето момче в реално първия му сезон в Бундеслигата.

Груев говори преди съботното гостуване на „Шалке 04“ в среща от 13-ия кръг. Неговият баща Илия Груев-старши е добре познато име в Германия.

Бившият национал бе помощник-треньор във „Вердер“, както и в „Арминия“, „Кайзерслаутерн“ и „Дуисбург“. В последния отбор той работи успешно като наставник.

„Усещам, че съм оценен от треньора и клуба“, заяви пред медиите Груев-младши, който започна сезона в ролята на резерва.

„Предпочитам да играят като офанзивен халф, но се чувствам добре и като офанзивен. За мен най-важното е треньорът да ме пуска в състава.

За всеки играч е важно да получава много минути на терена. Затова и се радвам независимо на кой пост съм поставен. Това обаче са само 5-6 мача и този факт трябва да бъде оценен правдиво“, каза Груев, демонстрирайки отново с последното си изречение своята скромност.

Единственият българин в Бундеслигата акцентира върху това, че „Вердер“ е отбор, в който всички страшно много си помагат.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ