Ще бъде ли 1:0 златния резултат за Саша Илич и ЦСКА през сезона?

7 Dni Sport02.11.2022
Локомотив Пловдив - ЦСКА, Лазар Туфегджич

Фактфайл след Локомотив Пловдив – ЦСКА:

– ЦСКА спечели за пети път през сезона с 1:0. Преди това червените надиграха минимално Черно море, Септември, Спартак Варна и Ботев Пловдив. Тоест, 31%, или почти 1/3 от мачовете на тима в елита (5 от общо 16) са завършили при този резултат. Още две победи пък са дошли с един гол разлика – 2:1 срещу ФК ЦСКА 1948 Сф и Пирин. Предстои да разберем дали 1:0 ще бъде златен резултат за ЦСКА, или отново ще стигне само за второто място, както бе през миналата кампания, когато червените също често печелеха по този начин под ръководството на Стойчо Младенов.
1:0 е най-често срещаният резултат от мачовете между Локомотив и ЦСКА в Пловдив. Сблъсъкът завърши по този начин общо за 14-и път и осми в полза на армейците.

  • ЦСКА сложи край на серията си от три загуби на стадион „Локомотив“. За последно червените бяха спечелили гостуване на черно-белите преди повече от две години – 2:1 през юли 2020 с гол на Али Соу дълбоко в добавеното време.
    Лазар Туфегджич се превърна в 10-ия чужденец, разписал се за ЦСКА на „Лаута“. За черно-белите също са вкарали 10 иностранци.
  • Иван Турицов даде първата си асистенция през този сезон, като той има и две попадения – от дузпи срещу Берое (5:1) и ФК ЦСКА 1948 Сф (2:1). Лидер по голови пасове в състава на ЦСКА е Тибо Вион с 6.
  • Армейците запазиха девета суха мрежа (8 за Бусато и 1 за Евтимов) от началото на сезона, като са лидери по този показател заедно с Левски, който обаче има два мача по-малко.
  • Червените не са успели да се разпишат само в един от 16-те си мача през кампанията.
    Дюкенс Назон вече има 19 двубоя във всички турнири с екипа на ЦСКА, но все още не е оставал на терена пълни 90 минути.
  • Нито един футболист не е бил на терена през цялото игрово време на 16-те шампионатни мача на ЦСКА от началото на сезона. С пълен актив от двубои са единствено Тибо Вион и Лазар Туфегджич. С най-голям престой на терена е вратарят Густаво Бусато с 1260 минути в 14 срещи, а от полевите състезатели капитанът Юрген Матей с 1237 минути също в 14 сблъсъка.
  • Жеферсон изигра юбилейния си стотен мач в Първа лига. Дебютът му бе на 17 февруари 2018 г. при победата на ЦСКА с 5:0 над Верея в Стара Загора, а от тогавашните му съотборници в тима, воден от Стамен Белчев, няма нито един футболист в сегашния състав на червените.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ