Левски излиза срещу Черно море на „Тича“, целта е само победата

7 Dni Sport02.11.2022
Левски - Черно море, Драган Михайлович, Матиас Курьор

Черно море приема Левски в отложен мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ в морската ни столица стартира в 17:15 часа.

Георги Давидов ще бъде главен съдия на двубоя с помощници Милен Арабаджиев и Илиян Капарашев. На ВАР ще бъде Ивелин Занев с асистент Владимир Велев.

Възпитаниците на Станимир Стоилов влизат в негативна поредица от четири последователни мача без победа в елита. Тя започна с поражение от Славия с 1:2 като гост, а в последните три срещи отборът от „Герена“ записа равенства със Септември София, Локомотив Пловдив и ФК ЦСКА 1948, като последните две бяха пред собствена публика. Тези несполуки отдалечиха Мъри и компания от първото място, но старши треньорът на „сините“ изрази надежда, че една победа ще върне самочувствието на играчите.

„Надали една победа може да гарантира постоянство в резултатите и работата. По-важно е да намерим пътя към победите, винаги един добър мач и победа може да вдигне самочувствието на футболистите. На тези, които са здрави, ще им даде допълнително самочувствие. Надявам се най-накрая да постигнем победа. Все още имаме доста проблеми от последния мач. Ясно е отсъствието на Билал, Илиян, Ивелин, имаме и други здравословни проблеми, някои няма да могат да се решат до мача, но ще изчакаме до двубоя“, коментира Стоилов.

Черно море е с точка пред съперника преди сблъсъка във Варна. Илиан Илиев и компания взеха последния си мач в първенството срещу Локомотив София с 2:1, като съставът е в добра форма, след като не загуби нито един от предишните си пет мача в шампионата, при две победи и три равенства. „Моряците“ отстъпиха за последно пред собствена публика от шампиона Лудогорец с 2:3 в края на август – това е и единственото поражение на тима на „Тича“ от началото на се она.

И в двата състава обаче има сериозни кадрови проблеми. За „сините“ Филип Кръстев ще бъде под въпрос до последно. Националът пропусна тренировката във вторник, но замина с отбора за Варна. Все пак участието му ще се решава непосредствено преди срещата. Добрата новина за треньора Стоилов е, че Цунами взе участие във вчерашното занимание, след като не тренира вчера. Ивелин Попов обаче продължава своето възстановяване и със сигурност отпада за гостуването на „Тича”. Аут са още Билал Бари, Илиян Стефанов и наказаният Андриан Краев.

Наставникът на Черно море Илиан Илиев пък няма да може да разчита на контузените Даниел Димов, Велислав Василев и Лъчезар Йорданов. Аут са още Исмаил Иса, Ангел Ангелов, Петър Иванов, Наско Янков и Галин Григоров. В групата след изтърпяно наказание обаче се завръща Виктор Попов.

17:15 часа | Черно море – Левски

efbet Лига, 4-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

Черно море (4-2-3-1): Георги Георгиев – Цветомир Панов, Петар Босанчич, Живко Атанасов, Виктор Попов – Матеуш Клементе, Васил Панайотов – Мади Кета, Матиас Курьор, Мимито Биаи – Закария Беншаа

Старши треньор: Илиан Илиев

Левски (3-4-2-1): Пламен Андреев – Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундбург, Келиан ван дер Каап – Цунами, Георги Миланов, Адулахи Шеху, Жереми Петрис – Уелтън, Роналдо – Марин Петков

Старши треньор: Станимир Стоилов

Главен съдия: Георги Давидов, град Велико Търново

Стадион: „Тича“, град Варна

Начало: 17:15 часа

Пряко по: „Диема спорт“

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ