ЦСКА ще продължава победната серия срещу Локо в Пловдив

7 Dni Sport01.11.2022
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Георги Йомов

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в отложен мач от седмия кръг на efbet Лига.

Двубоят на „Лаута“ е от 17:15 ч. и ще бъде ръководен от Валентин Железов.

„Червените“ влизат в срещата като лидери в класирането и се надяват да запазят първото място и след днешния сблъсък. Задачата пред тима, воден от Саша Илич, обаче не изглежда никак лесна, тъй като ЦСКА е в серия от три поредни загуби от този съперник в Пловдив.

Гостите се намират в отлична форма, като спечелиха последните си 4 шампионатни мача, три от които далеч от столицата. В този период отборът реализира 12 гола.

„Смърфовете“ също нямат загуба в 4 последователни срещи в елита, но в две от тях завършиха наравно, съответно срещу Левски (1:1) и Пирин (0:0).

Локомотив се представя много добре у дома, като спечели 6 от 7-те си домакинства през настоящата кампания, отстъпвайки единствено на ФК ЦСКА 1948.

Саша Илич няма да може да разчита на контузените Асен Дончев и Дауда Бамба, но в състава се завръща Брадли де Нойер, който пропусна гостуването на Арда заради температура.

Очаква се Дюкенс Назон, който е човекът във форма за ЦСКА – София да поведе „червената“ атака, а не е изключено компания в предни позиции да му прави включилият се много силно срещу кърджалийци Лазар Туфегджич.

Извън сметките на Александър Томаш остава Мартин Паскалев, тъй като е с контузия в глезена и ще отсъства от терените близо месец. Под въпрос за срещата е Петър Витанов, който пък пропусна последните два мача на „черно-белите“.

Локомотив Пловдив – ЦСКА

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Хоркаш, Матеус, Луан, Бидунга, Томашевич, Зебли, Джонатан, Дион, Карагерен, Илиев, Боруков

ЦСКА: Бусато, Петров, Юга, Матай, Кареасо, Линдсет, Турицов, Вион, Жеферсон, Назон, Морено

Съдия: Валентин Железов
Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Начало: 17:15 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ