Григор Димитров се сби във Виена. Беше опрян до стената, но Валверду се намеси. Успя.

7 Dni Sport28.10.2022
Григор Димитров,

Топ тенисисиста на България – Григор Димитров успя да победи Маркос Гиронс с 2:1 сета на турнира от сериите на АТП във Виена Австрия. В отделните части резултата беше 6:3; 4:6; 6:4.

Нашето момче започна мача по летящ начин. Взе първите три гейма само за 7 минути, а в първите си пет сервиса в мача, записа 4 директни точки. Григор продължи уверено до края на сета и макар, че Гирон вдигна нивото сета отиде при българина с резултат 6:3 гейма.

Маркос Гирон влезе по уверено във втория сет и показа много по-страбилна игра. Това доведе до битка, която тенисиста от САЩ спечели, след като реализира един пробив повече от Григор Димитров и затвори часта в своя полза – 6:4.

По този начин всичко трябва да се реши в третата част на мача във Виена. Започнаха с по един спечелен сервси гейм, след това нашето момче направи брей, а Гирон рибрейк и резутата отново бе равен 2:2. Гирон си спечели гейм за 3:2, а катарзиса за Григор Димитров тепърва предстоеше. Следващият сервис гейм на Григор стигна до 0:40 за Гирон и той имаше три възможности, за да спечели ключов момент от двубоя и да победе с 4:2. Тогава получавайки ценен съвет от треньора си Даниел Валверду нашето момче спечели 5 поредни точки и изравни резултата. От там насетне Гирон взе само още един гейм и нашето момче затвори сета с 6:4 и спечели мача.

Григор Димитров се класира за 1/2 финалите, а там го очаква победителя от двубоя Даниил Медведев и Яник Синер.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ