Гордей се България, Росенов, Радев и Киуан успяха на Световни боксов тур в Марибор, полетяха

7 Dni Sport27.10.2022
Радослав Росенов,

Радослав Росенов си осигури участие на финалите на турнира в Марибор (Словения), който е част от Световния боксов тур и има сребърен статут. Носителят на Купа „Странджа“ и европейски шампион при 22-годишните, победи класния еквадорец Кевин Москера.

Националът ни проведе много силно срещата при 63.5-килограмовите. Въпреки че е в нова категория, Радослав демонстрира класата си и в определени моменти от двубоя видимо се забавляваше на ринга. Логично се стигна и до победа за българина с 5:0 съдийски гласа. Той ще боксира за титлата срещу Нарек Хованисян (Армения).

Росенов е третият българин, който достигна до финалите в Марибор. Преди него това сториха Ясен Радев (54 кг) и Рами Киуан (75 кг). Радев победи с 5:0 Габор Върбан (Унгария) и ще боксира за златото срещу Тамир Галанов (Сърбия). Киуан пък се справи с Алмир Мемич (Сърбия) с 4:1 и ще срещне Марсел Мейнъл (Австрия).

Кристиян Николов (80 кг) и Йордан Ернандес (+92 кг) не стигнаха до мачове за злато. В Словения тимът ни е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Българска федерация по бокс


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ