ЦСКА предлага нов договор на своя лидер в центъра – Амос Юга

7 Dni Sport27.10.2022
Лудогорец - ЦСКА, Амос Юга

ЦСКА ще предложи нов договор на опорния полузащитник Амос Юга в близките дни.

Настоящият контракт на играча изтича през лятото и ако не бъде подновен до 31 декември, то от началото на следващата година той ще има право да свободно да преговаря с други клубове, където да продължи кариерата си от следващия сезон. Това обаче едва ли ще се случи, след като двете страни вече са провели предварителни разговори и гледат положително на предстоящото споразумение. Дефанзивният халф, който е използван и като защитник, е готов да удължи престоя си в клуба.

Юга кара третия си сезон на „Армията“, като е един от основните футболисти в състава на Саша Илич и бележи прогрес под ръководството на сърбина. В края на миналия сезон той имаше проблем с част от феновете, но това вече е в миналото и сега ситуацията е коренно различна. През тази кампания Юга е един от най-постоянните футболисти на ЦСКА – София и дори на няколко пъти името му бе скандирано от трибуните. Той е твърд титуляр в състава на „червените“, като ще се завърне на терена за утрешното гостуване на Арда, след като пропусна победата с 4:0 над Ботев (Враца) заради натрупани жълти картони.

Досега през сезона Юга има 6 мача в Лигата на конференциите и 11 в първенството, както и 1 попадение (при загубата с 1:2 от Лудогорец). Откакто пристигна на „Армията“ през лятото на 2020 година пък вече е навъртял 94 участия във всички турнири и е отбелязал 4 гола. Ако ЦСКА – София преодолее съперника си в 1/16-финалите на Купата на България Гигант (Съединение) и Юга вземе участие във всички мачове на отбора до края на годината, в евентуалния 1/8-финал в началото на декември той ще изиграе своя мач №100 с червената фланелка.

Запалянковците на „армейците“ са положително настроени към този ход на ръководството.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ