Реалната ситуация с Димитър Евтимов в ЦСКА. Защо още не си тръгва?

7 Dni Sport26.10.2022
ЦСКА, Димитър Евтимов, Георги Велинов

Отборът на ЦСКА заема първата позиция в таблицата и ще се опита да я защити в мача си срещу Арда Кърджали, който ще се проведе този петък от 18:30 часа. При успех и в това свое гостуване „червените“ ще останат на върха.

В предпоследното гостуване на отбора това срещу Ботев Пловдив титулярния вратар на ЦСКА – Густаво Бусато се намеси прекрасно на няколко пъти и остави своя отбор в мача, а след това Назон вкара от дузпа и взе пълния комплект точки за „армейците“. Това се случи навръх рождения ден на кариоката и като, че ли бетонира още повече мястото му като първи избор на Саша Илич.

Именно това отваря въпроса какво прави още Димитър Евтимов в ЦСКА. Защо не търси своя късмет на друго място, на което ще бъде титуляр и ще има поле за изява. При „червените“ за повече от две години е записал едва 21 мача, в които е записал 14 чисти мрежи и е инкасирал 15 попадения във вратата си. От началото на сезона пък е бил на терена само в 2 срещи, в които е допуснал 1 попадение и е записал една чиста мрежа.

Реалната ситуация е, че Димитър Евтимов освен, че се труди на 100% в тренировките и помага за израстването както на Бусато, така и на третия вратар на отбора – младия и талантлив Алекс Божев той спомага много и за „армейския“ дух в тима. Това се видя реално във видеото от съблекалнята на ЦСКА на „Коматево“, където Евтимов отново бе един от най-активните.

Когато говорим за Евтимов трябва да си спомним и за 1/2 финала реванш за Купата на „България“ срещу Славия от миналия сезон, когато при дузпите именно той успя да класира своите с класни намеси в много ключов момент.

Лятото се спекулираше с евентуален трансфер на Евтимов в Локомотив Пловдив, но след това се намеси Христо Стоичков и играча получи предложение за нов договор в ЦСКА.

„Димитър е великолепен, помага на ЦСКА с каквото може и когато трябва е на разположение на треньора. Приносът му е огромен макар, че не блести. Трябва да го уважаваме, защото той е голяма част от ЦСКА.“, пишат запалянковци на ЦСКА, когато става въпрос за Евтимов.

При следващите два мача на ЦСКА срещу Арда Кърджали и Локомотив Пловдив се очаква, ако бъде всичко наред отново Бусато, да бъде титулярния избор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ