Събарят трибуна „Спортклуб“ на „Лаута“ след мача с Лудогорец

7 Dni Sport25.10.2022
Стадион "Локомотив Пловдив", Лаута

Събарянето на настоящата трибуна “Спортклуб” ще стартира веднага след двубоя между Локомотив и Лудогорец на “Лаута”, който трябва да се изиграе на 8 ноември, съобщават от „Трибунапловдив.бг“.

При завръшването на “Бесика” сега предстои нейното пускане в експлоатация, след това строителите на стадион “Локомотив” ще започнат работа и по изграждането на новата трибуна “Спортклуб”.

Те ще започнат с демонтажа на седалките, след което ще бъде премахнат и насипа, за да бъде разчистено мястото за работата по изграждането на новото съоръжение.

Очакванията са, че “Спортклуб” ще бъде завършен през 2024 година, след което от фирма “Рудин” ще са изпълнили своите задължения за играждането на трите трибуни (Бесика, Южната трибуна и Спортклуб).

Междувременно работата по Южната трибуна продължава да напредва, като там грубия строеж трябва да бъде завършен до края на календарната година.

В началото на февруари пък ще започне и монтирането на козирката на съоръжението, а след това и поставянето на седалките и останалите неща за завършване на трибуната.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ