По-голямата война ЦСКА – Лудогорец и непростимото направено: Ганчев към Домучиев: Гелосана мъжка мастия

7 Dni Sport25.10.2022
Гриша Ганчев,

През тази година в българския шампионат конкуренцията е по-голяма от изминали сезони, но ясно се откроява, че въпреки този факт все още има два отбора, които леко се отличават, това са Лудогорец и ЦСКА. Играят, падат, правят равни на непланирани места, но и двата отбора са на върха в таблицата с точка разлика помежду си, а друите са леко назад.

В този материал ще разгледаме войната между босовете на тези два клуба Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев и ще припомним една от най-острите декларации полетялава в родната футболна общественост, която се случи на 08.04.2015 година. За какво става въпрос. От тогавашния собственик на Литекс – Ганчев чрез официалните социални мрежи на клуба излиза следното:

„Делиормански (не)обрязани смислици

Ах, каква намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия! Каква мила и комплексирана родна картинка! Любимото мрънкало на всички ТВ-та говори, гледа се и после се харесва…Много се харесва! Дори е влюбено в себе си! Дори му се иска да се самоизнасили…

Добре , че е делиорманската мисъл , та да се възроди футбола, бизнеса и интелекта на изстрадалата ни Татковина. Жалка история без хепиенд за онези, долу в тъмнината, които винаги са пробити- чрез съдии или футболен съюз, чрез играчи или ръководства на всякакви български и балкански отбори.

Г-н футболен Гений, има стара българска поговорка. Когато двама си мерят футбола, не е необходимо трети да си слага корнера. Колкото и намазан да е той и колкото силни сърбежи да има. Обикновено, когато стърчиш високо, там горе, е важно дали си със сюнет или имаш ушанка. Защото ветровете са силни и студени. Бъдете здрав, г-н Мислителю! Футбол има без Пеле и Марадона, ще има и без Ловеч и Ботев..

А относно паметника… може да е в Перник, Дупница, Българска армия или някоя екзотична дестинация като Малдивите и т.н“

Това четиво идва след мач между Литекс и Ботев Пловдив, за който собственикът на Лудогорец – Кирил Домусчиев се е усъмнил и споделил публично своите мисли, че този мач не е бил по правилата на феърплея. Товага клубовете от Разград и Ловеч са основни конкуренти за титлата в Първа лига.

В последно време тези захапки между двамата се подновиха. Гриша Ганчев за няколко седмици два пъти сподели видеа, в които показва скандални решения на съдийските бригади в подкрепа на Лудогорец, а пък Кирил Домусчиев му отговори индиректно чрез офциалния Фейсбук профил на „орлите“.

Там бе поместено видео със спорни съдийски решение и написано следното: „Утрото е по-мъдро от вечерта. За любителите на среднощните клипчета ще пуснем и ние едно видео. Със спорни и една безспорна ситуация. Нека безпристрасните хора си вадят изводите сами.“

С оглед на оспорваното първенство, което се получава и основните замесени отбори на върха не е трудно да предположим, че тази война между двамата и като цяло двете ръководства ще продължава.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ