Саша Илич се колебае на коя позиция да сложи Юга срещу Арда

7 Dni Sport25.10.2022
Ботев Пловдив - ЦСКА, Амос Юга

Треньорът на ЦСКА – Саша Илич изпитва колебания на коя позиция да използва Амос Юга в предстоящия двубой от 16-ия кръг на efbet Лига срещу Арда. Африканецът се завръща в състава на армейците”, след като пропусна гостуването на Ботев (Враца) заради натрупани жълти картони.

В две от последните три срещи, в които взе участие (срещу Ботев Пд и Лудогорец), 29-годишният футболист бе използван в ролята на централен защитник. Той се представи изключително солидно на тази позиция, като бе много сигурен в дефанзивен план и същевременно при изнасянето на топката, тъй като е уверен както при разиграването, така и при напредването с нея в крака.

При тази конфигурация вляво от Юга действаше Християн Петров, а вдясно – капитанът Юрген Матей.

Срещу по-непретенциозния Хебър пък африканецът се подвизаваше на обичайната си позиция в предмостието на отбраната, която бе съставена от Петров, Матей и Иван Турицов.

От начина, по който бъде изпозван Юга срещу Арда, зависи до голяма степен и кои ще са останалите изпълнители в дефанзивния вал на “армейците”. Не е изключено и някои от играчите да получат почивка, а Мено Кох да се завърне в игра. Нидерландецът не взе участие в последните 4 срещи на тима.

Автор: “Тема Спорт”За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ