Истината за парената каша, която Кашай трябва да издуха

7 Dni Sport24.10.2022
Пресконференция, Виктор Кашай

Хайде да спрем да си затваряме очите да си кажем истината. А тя такава – в българския футбол и този сезон съдийството е на много ниско ниво, а ВАР се намесва избирателно. Колкото и пресконференции да направят Виктор Кашай и Петър Петров, колкото и клипчета да ни прожектират, колкото и високи оценки да си пишат, това е така. Клубове не спират да недоволстват от реферите и системата. С право. Последният такъв е пловдивският Ботев, който беше брутално ощетен срещу Лудогорец в Разград снощи. Колкото пъти гледаме ситуацията преди отменения им гол, толкова пъти е кристално ясно, че нарушение на Ману няма.

На някои им е достатъчно, че експертът Кашай бил казал как всичко е точно, всичко е цветя и рози. Да не се връщам отново на мача Берое – Левски и Левски – Ботев, където отново ощетени бяха пловдивчани. Според шефа на съдиите именно „сините“ били потърпевши от съдийски грешки. Което много се хареса на борещите си с въображаема пропаганда „анти Левски“. Същият Кашай може утре пак да събере журналисти и да им обясни, че попадението на Ботев в Разград е отменено правилно. И? Трябва веднага да се съгласим с него ли? Къде е пресата и търсенето на истината?

Защо помощта към Лудогорец започва веднага, когато те не са водач във временното класиране не е въпрос за милион. Въпросът е докога ще продължи всичко това. Още колко години? А тишината продължава. Сякаш нищо не се е случило. Други пък недоволстват, че собственикът на ЦСКА качил в социална мрежа видео с въпросната ситуация, не бил страна. Е как да не е? Всеки един, който си дава парите за футбол у нас е страна. Всеки един, който се вълнува от този спорт трябва да бъде страна. За да може най-накрая грешките да бъдат сведени до минимум и да не са често пъти в полза само на едни и във вреда на други.

Очакванията с назначаването на популярното име Виктор Кашай за шеф на съдийството у нас може би са били нещата да тръгнат в правилна посока. Обзалагам се, че повечето очаквания обаче, са били именно такива – да духаме горещата каша и на Кашай, както на тези преди него. И нищо да не се променя. „Играйкането“ да продължава. Грешките да стават все по-големи при „неправилно класиране“. Година след година, сезон след сезон. Кучетата да си лаят, а керванът да си върви кротко и спокойно, винаги паркиращ титлата на едно място.

Не Кашай, Колина да дойде и да поеме ръководството на реферите у нас, няма ли кардинална промяна на най-високо ниво, ползата ще бъде никаква. Хората не може да заблудиш. Не е нужно да си голям специалист и да разбираш футбола в детайли, за да видиш, че този гол на Ботев е отменен неправилно. А да събираш медии и да твърдиш как ВАР сбъркал един-два пъти, откакто го има в първенството ти, това е крайно несериозно. Днес ще завърши настоящият кръг от efbet Лига. В петък ще започне следващ. За да гледаме още и още от същото.

Колко още?!

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“

Оригинално заглавие: „Кашата на Кашай“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ