Обявиха Илия Груев за универсално оръжие в „Бундеслигата“

7 Dni Sport24.10.2022
Вердер Бремен, Илия Груев

След позитивния старт на сезона в Бундеслигата за Илия Груев и постепенното му навлизане и задържане в титулярния състав на “Вердер” за българския национален халф и германския му тим дойде кризисен момент.

В среща от 11-ия кръг на немския елит бременци загубиха с 0:2 гостуването си на “Фрайбург”.

Така в рамките на седмица записаха второ поражение в Бундеслигата след домакинското 0:2 от “Майнц 05”, а между тези 2 мача отпаднаха от втородивизионния “Падерборн” във II кръг на турнира за купата на Германия.

Във Фрайбург капитанът на “Вердер” Марко Фридъл бе изгонен още в 14-ата мин и това наложи връщането на Груев като централен защитник в тройката от отбраната на гостите. Това, разбираемо, бе акцентът при оценката, която вестник “Везер курир” даде за представянето на 22-годишния футболист.

“Универсалното оръжие! Доскоро бе офанзивен полузащитник, а този път започна като опорен халф, за да стане шеф на защитата, което изглеждаше почти нечестно в дуела с великана Грегорич. Намери умело решение на някои моменти, но направи и грешки като особено грубата, при която Грегорич за малко да вкара за 2:0”, пише в коментара на изданието за Груев. Оценката му е 3,5 (най-високата е 1, а най-ниската – 5).

Въпросният Михаел Грегорич има внушителен ръст.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ