13 месеца по-късно – Левски наниза пак 3 мача без победа

7 Dni Sport24.10.2022
Левски - Локомотив Пловдив, Ивелин Попов

„Синият“ бразилец Роналдо се разплака на терена, няма гол вече 872 минути

Година по-късно “Левски” отново не спечели нито веднъж в три последователни срещи от първенството.

В събота вечер “сините” завършиха само 1:1 с “Локо” (Пд) на “Герена” в дербито на 15-ия кръг на Първа професионална лига.

След пропусната победа серията на отбора на Станимир Стоилов оформи негативната кота от 3 мача без успех.

Тя започна със загубата на “Левски” на стадиона в “Овча купел” след 1:2 срещу “Славия” в отложен от юли двубой.

В 14-ия кръг пък “сините” не съумяха да победят новака “Септември” и завършиха 0:0 в столичния сблъсък.

За последно “Левски” стигна до подобно постижение през есента на миналата година.

В първите 4 срещи при повторния дебют на Мъри “сините” не бяха вкусвали успех.

Първо направиха зрелищно 2:2 с “Локо” (Пд) като гост на 12 септември.

В следващия кръг “Левски” завърши 0:0 с ЦСКА 1948. Последваха две загуби за 26-кратните шампиони – 1:2 от ЦСКА и 2:4 от “Лудогорец”.

“Левски” може да изравни антирекорда си още през тази седмица. “Сините” приемат един от фаворитите за първото място – ЦСКА 1948. В първия сблъсък между двата тима от есенния дял отборът на Любо Пенев спечели с 1:0 в Бистрица.

“Локо” (Пд) отбеляза с единствения си удар към вратата на Пламен Андреев, който бе дело на Джовани четвърт час преди края. Точен за “Левски” бе ветеранът Ивелин Попов, който откри резултата в 18-ата мин.

В грешник за “сините” се превърна Роналдо. Бразилецът, кръстен на великия си сънародник, носещ прозвището Феномена, пропусна поне три чисти положения.

След последния съдийски сигнал Роналдо избухна в сълзи, осъзнавайки, че е лишил тима си от победата.

Офанзивният футболист бе утешаван от съотборника си Хосе Кордоба още на терена, докато “сините” поздравяваха публиката.

Роналдо има само един гол през този сезон в Първа професионална лига. Той донесе победата на “Левски” над “Пирин” през август в 5-ия кръг. И оттогава няма попадение – изминаха точно 872 минути, без да е пронизвал противниковата врата.

“Начинът, по който играе Роналдо, ме удовлетворява, но без завършващия удар – каза след срещата Станимир Стоилов. – Трябва да му се дава време.

Ние не може да вземем Феномена Роналдо, имаме нашия Роналдо. Нито има план, нито готовност със селекцията. Още след спечелването на купата казах, че не очаквам кой знае какво надграждане. Да кажем, че нямаме класа да реализираме, то тези положения бяха прекалено елементарни. Нормално е да има леко разочарование.

Трябва да се реагира според ситуацията, но аз в момента нямам идея и план какво ще се случи”, добави още след срещата Стоилов.

В същото време синът на легендата Гунди – Андрей Аспарухов, защити младия страж на “Левски” Пламен Андреев. 17-годишният е винен от част от привържениците на “сините” за намесата си при попадението на “Локо” (Пд).

“Жалко е да чета откровени обиди по адрес на Пламен Андреев. Същото беше и с Ники Михайлов. Е, все някой трябва да пази. Подкрепата към отбора включва и доверие в играчите и ръководството. Иначе се връщаме към 10-годишното мрънкане, нетипично за “левскарите”, пише синът на Гунди.

“Сините” заемат 5-о място с актив от 26 точки. “Локо” (Пд) пък се намира пред “Левски”. “Смърфовете” имат с 3 пункта повече от тима от “Герена”.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ