Защитник на Левски се наслаждава на най-добрия период в кариерата си

7 Dni Sport20.10.2022
Левски - Локомотив София, Килиан ван дер Каап

Нидерландският бранител на Левски – Келиан ван дер Каап – в момента се наслаждава на най-добрия период в кариерата си. В родината си той сподели, че иска редовно да получава игрови минути и това става факт в Левски. Каап има солидна конкуренция за сърцето на отбраната при сините в лицето на Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Засега изглежда, че 23-годишншт бранител остава в ролята на втора цигулка, но от началото на сезона е взел участие във всички мачове на столичани в първенството, евротурнирите и Суперкупата на България.

Общо за Левски Ван дер Каап има на сметката си 33 двубоя, в които се разписа веднъж и сините са първият отбор в кариерата му, за който има най-голя брой мачове. Със столичани той дебют и в европейските клубни турнири.

На втората позиция позиция в индивидуалната му класация е израелският Макаби Нетаня.

За тима има общо 28 мача във всички турнири с един гол, а бройката на срещите му за нидерландския Камбуур е 13 също с едно попадение. Докато за датския Виборг има едва два двубоя или по-точно общо 77 минути на терена.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ