Бърнард Текпетей с шанс да играе на Световното в Катар

7 Dni Sport19.10.2022
Лудогорец - Локомотив Пловдив, Бърнард Текпетей

Крилото на Лудогорец Бърнард Текпетей може изненадващо да отиде на Мондиал 2022.

Ганайското издание „Ghanasoccernet.com“ разкрива, че той е попаднал в плановете на селекционера Ото Адо и неговият съветник Крис Хютън за контролата преди Световното срещу Швейцария. Очаква се в този мач да играят някои футболисти на „черните звезди“, за които треньорите се колебаят дали да попаднат в окончателния списък.

Иначе Бърнард Текпетей продължава да затвърджава чудесната си форма, като при успеха над Берое с 4:0 вкара два гола, асистира за трети и освен това още две негови попадения бяха отменени. Така активът му само през този сезон е 7 гола в 11 мача, като с попаденията си в Стара Загора той стана най-резултатният ганаец в Европа, изпреварвайки Мохамед Кудус от Аякс, който е с 5 попадения. Трети в своеобразната класация е Осман Букари от Цървена звезда, който има 4 гола.

Определено за Лудогорец ще е голяма чест да има свой играч на първенството в Катар. С шансове е и полякът Якуб Пьотровски. На предишния Мондиал – този в Рузия през 2018 година, разградчани имаха свой представител – Якуб Горалски, който игра за „дружина полска“. Иначе онзи ден се появи информация, че италианският елитен Болоня иска Текпетей, а участие на Световното със сигурност ще вдигне цената му.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ