36-годишна легенда се завърна в състава на Русия, надява се да играе на световното

7 Dni Sport02.08.2018
2

Легендарното либеро на руския национален отбор Алексей Вербов се завръща за Световното първенство в България и Италия през септември. 36-годишният волейболист, който обяви оттеглянето си след Олимпиадата в Рио през 2016 г., ще се бори за място в състава.

Това стана ясно, след като селекционерът Сергей Шляпников обяви предварителния списък с играчи, които се подготвят за надпреварата. Треньорът е избрал 19 състезатели за втория етап от заниманията в Новогорск. Списъкът е редуциран, след като в началото бяха повикани 29 волейболисти.

Разпределителите Игор Кобзар и Павел Панков, диагоналите Константин Бакун и Романас Шкулявичус, центровете Игор Филипов и Инал Тавасиев, както и посрещачите Ярослав Подлесник и Александър Маркин, и либерата Роман Мартинюк и Артьом Зеленков, бяха отзовани.

В средата на август Русия ще изиграе две контроли с България. От 24 до 28 август европейските шампиони ще вземат участие в Мемориал „Хуберт Вагнер“ в Краков (Полша), като ще се изправят срещу отборите на Канада, Франция и Полша.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ