При броене само на българските голове – Ботев е последен , ФК ЦСКА 1948, Левски и Локо Пловдив в тройката

7 Dni Sport15.10.2022
Локомотив София - Ботев Враца,

Допреди години Ботев Пловдив бе символ на школа, вадеща изключително качествени футболисти, особено в офанзивен план. Ако обаче към старта на кръга в Първа лига бъдат калкулирани само попаденията, реализирани от български футболисти, то „канарчетата“ ще заемат последната позиция, без да имат нито една победа. В един такъв шампионат „жълто-черните“ ще имат 6 равенства и 6 поражения, като единственото родно попадение е на Виктор Генев при виртуалното равенство 1:1 със Септември, докато иначе срещата завърщи 3:1 за „канарчетата“.

Останалите точки са от нулевите равенства с Берое, Локо Пловдив, ФК ЦСКА 1948, Славия и Черно море. Интересно е, че двубоят с варненци завършва 3:4, като всички голмайстори са легионери, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

За пловдивчани вкараха Бароан на два пъти и Херман, а за „моряците“ Беншаа, Клементе и Курьор, като Нади от домакините си вкара автогол.

Иначе всички отбори в елита имат поне една победа при дефинираните по-горе условия. Предпоследен с един успех и общо осем точки е Берое, като българите са вкарали два гола за заралии. Безалтернативен лидер в класирането е ФК ЦСКА 1948 с 31 точки, формирани от 9 победи, 4 равенства и без загуба при цели 20 БГ гола. Тройката се допълва от Левски и Локо Пловдив с по 23 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ