Привикаха Наско Сираков и му съобщиха: Бъдете спокойни, новината за Васил Божков отговаря на истината

7 Dni Sport13.10.2022
Левски, Тренировка, Наско Сираков, Станимир Стоилов

Левски вече е на една ръка разстояние от големия си спасител – групировката Sport Republic, дъщерна на Юнайтед груп и собственост на сръбския милиардер Драган Шолак.

Достоверни източници на колегите от „БЛИЦ“ съобщават, че в понеделник е имало финални разговори между двете страни. „Сините“, представлявани от Наско Сираков, са били уведомени, че сделката ще бъде подписана съвсем скоро.

Още на 12 септември одитът е завършил благополучно – не са открити допълнителни огромни задължения на футболния клуб от „Герена“. Тогава прогнозирахме, че около Коледа Левски ще има официално нов собственик. По всичко личи обаче, че това ще се случи по-рано.

Сега най-пресните информации гласят следното: „Sport Rebublic“ е уверил Сираков, че ще купи Левски, след като вече е постигнал договорка с Васил Божков за дълговете към него. Живеещият в ОАЕ бивш собственик на клуба е имал среща с представители на Драган Шолак. Между двете страни е подписано споразумение, което гласи, че до 31 януари под формата на няколко транша „Sport Rebublic“ ще изплати всичко на сметката на Божков. Сумата обаче остава конфиденциална. Освен това са стартирали преговори с НАП, в които държавата е получила писмени гаранции, че : „Sport Rebublic“ ще се издължи и на нея.

Стартирали разговори със Станимир Стоилов за подписване на нов договор. Контрактът със сигурност ще е в пъти по-добър от настоящия на Мъри, който даже дълго време след завръщането си миналия септември работи без заплата.

И за финал още една добра новина за феновете на Левски. Не е изключено скоро да бъде подписан нов рекламен договор между клуба и „Еврохолд“ на Асен Христов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ