Спартак Варна се разделя с половиния си отбор, ЦСКА има интерес към играч на „соколите“

7 Dni Sport12.10.2022
Спартак Варна - Локомотив Пловдив,

Варненският Спартак ще предприеме голяма чистка, като до края на годината ще отпрати най-малко половината си отбор, съобщават колегите от „Гонг“. На тяхно място ще бъдат привлечени също толкова попълнения, предимно чужденци, които трябва да вдигнат отборната класа за втория полуезон.

Тимът ще се разделя поетапно с ненужните, тъй като трябва да плаща на всеки от тях по шест заплати, за да прекрати договорите им. Първи в списъка с излишните е централният защитник Сами Ел Анаби, който така и не може да се наложи в състава.

Изгонените ще освободят заплати за бъдещите нови, които обаче ще получават по-високи възнаграждения, тъй като ще бъдат по-стойностни от напусналите. Ръководството вече е заделило необходимите средства, за да изглежда Спартак по съвсем различен начин напролет и да се утвърди при майсторите.

Междувременно столичен ежедневник пише, че ЦСКА има интерес към талант на Спартак Варна, но по всяка вероятност става въпрос за юноша на „соколите“, който да бъде взет, а и обигран във втория състав на „армейците“, който към момента се ръководи от старши-треньорът – Стамен Белчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ