Илич експериментира в ЦСКА за трети пореден двубой

7 Dni Sport11.10.2022
Лудогорец - ЦСКА, Станислав Шопов

ЦСКА започна трети пореден официален двубой с различна тактическа постройка. В Разград срещу Лудогорец Саша Илич за първи път, откакто е на „Българска армия“, изпробва схема с трима в защита, като армейците излязоха подредени в 3-5-2.

Във дербито с Левски преди паузата за националните отбори ЦСКА бе в 4-2-3-1, а след слабото представяне срещу сините бе изпробвана 4-4-2 в ромб срещу Пирин. И тази постройка обаче не се оказа успешна. Така срещу Лудогорец за пореден път бе използвана нова схема, пишат колегите от „Тема спорт“.

Амос Юга бе върнат в ядрото на ариергарда, където той действа на няколко пъти в края на миналия сезон, когато капитанът Матей бе контузен. В средата на терена си партнираха Линдсет, Жеферсон и Шопов, а универсалният Тибо Вион игра като ляв халф-бек. Отдясно пък действаше Гарсес, който по време на лятната подготовка в Австрия бе изпробван от Саша Илич в ролята на краен защитник.

Изненадващо решение имаше и на върха на атаката, където до Браян Морено застана Жираир Шагоян. Основните позиции на арменеца са на фланга и зад централния нападател, като много рядко той е действал най-отпред на офанзивния вал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ