Георги Илиев – Майкъла: В Разград липсва качество

7 Dni Sport11.10.2022
Лудогорец - ЦСКА, Фенове

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла коментира работата на школите на армейците и Лудогорец.

„И двете школи по една или друга причина не създават футболисти на нужното ниво. Виждате, че в първия отбор на ЦСКА даже вече играят повече чужденци, отколкото в Лудогорец. Все пак трябва да се има предвид, че нашият клуб сравнително отскоро разполага с терените пред „Българска армия“ и ремонтираната база в Панчарево. Но проблемът е, че за десетина години се смениха 7-8 директори на школата.“, каза Майкъла пред колегите от „Тема спорт“.

„Това говори за липса на каквато и да е стратегия и води до липса на организация. Няма човек, който да носи отговорност в дългосрочен план. Европейските академии имат план, който се следва от всички възрастови групи, за да са готови накрая играчите за мъжкия футбол. И затова феновете на ЦСКА са прави, че по много от етажите в клуба работата се върши непрофесионално“, коментира Илиев. Припомняме, че в момента червената школа се ръководи от Добромир Митов, а от клуба така и не обявиха официално раздялата с португалеца Пауло Кардосо, която бе факт още през миналото лято.“, допълни Георги Илиев.

„Лудогорец разполага с великолепни условия, работи се много професионално, но явно не могат на намерят правилните футболисти и не разполагат с нужното качество. Но очаквам тяхната целенасочена работа в един момент да им се отплати“, каза още Майкъла.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ