Днес теглят жребия за два кръга от Купата на „България“

7 Dni Sport11.10.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Купа на "България"

Жребият за първия и втория кръг от турнира за Купата на България ще бъде изтеглен днес от 12:00 часа в НФБ „Бояна“, град София.

Излъчените от предварителната фаза шестнадесет отбора ще бъдат домакини на футболните клубове от Първа лига в дирижиран жребий за първия кръг, като победителите в двойките ще бъдат определени по системата на отстраняване в една футболна среща.

Жребият за втория кръг (1/8-финали) ще бъде пълен, като двойките от първия кръг ще имат свой номер от 1 до 16 според последователността на изтеглянето. Това означава, че може да се оформи и голямо дерби, което да сблъска водещите отбори от елита още на тази фаза.

Мачовете от двата кръга на Купата на България трябва да се изиграят от 29 ноември до 8 декември 2022 г., съгласно календара на БФС.

Към отборите от Първа лига се присъединяват още:

9 отбора от Втора лига: Спартак Плевен, Миньор Перник, Крумовград, Литекс, Дунав Русе, Витоша Бистрица, Спортист Своге, Марица, Струмска слава

7 отбора от Трета лига: Вихрен, Розова долина, Гигант Съединение, Чавдар Етрополе, Севлиево, Черноморец Балчик, Марек

Автор: „Котаспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ