„Боли ме за Григор Димитров, боли ме истински затова обичащо България сърце“

7 Dni Sport10.10.2022
Григор Димитров, Пресконференция

„Боли ме за Григор Димитров и факта, че някак си той не получава всичко това, което заслужава от нас „уж“ феновете и приятелите си. За мен ние не осъзнаваме колко много е постигнал и до колко високо е успял, да се покатери в тенис ерархията. Само така бил могла, да орпавдая това неглижиране, обиждане което Гришо получава от нас българите след всеки един неуспех, а явно в момента той не е в добър етап от кариерата си. Въпреки това той е в подножието на топ 20 на света. Осъзнавате ли за какво говоря? Един от малкото родни спортисти в елита на един от най-скъпарските и елитни спортове, а ние пак сме недоволни, скептични и крайно негативни.

Да знам, че не всички са такива, аз също не спадам в тази група според мен, но ме боли, когато виждам това да се случва, а то е все по-често. Честно дори мисля, че не трябва, да изброявам успехите му, за да бъде четивото ми аргументирано. Всички знаем какво е постигнал бившия №3 в световната ранглиста. Интересен факт е, че когато нашето момче бе №7 в света имаше повече точки от сегашния първенец в класацията Карлос Алкарас, който е бъдещето на тениса и е прекрасен. Нямам нищо лично към него, но искам да кажа, че нашето момче бе в разцвета на силите си във времена, в които великата четворка Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри побеждаваха всички наред и летяха с космически активи към върховете на класациите и въпреки това Гришо ги е побеждавал всичките.

Затова ми се иска да му показваме повече любов, затова аз ще го правя при всеки удобен случай. Днес излезе новата ранглиста и момчето ни се отдалечава от топ 20, но въпреки това аз ще му засвидетелствам любов, защото го обичам и знам, че при желание, добри тренировки и късмет той ще успее, да направи нов фурор в АТП и да ни радва, а така и да даде пример за наследника си, който пък от своя страна, да ни радва още дълго, защото ние българите обичаме спорта.

Четивото ми приключвам така. Малко са нашите сред елита, затова да им покажем любов“.

Автор: Елица Супаджийска


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ