Сашо Диков е тотално различен човек след операцията, публикуваха му снимка

7 Dni Sport10.10.2022
сашо_диков8

Сашо Диков е друг човек след тежката 5-часова операция на сърцето за поставяне на байпас, която му направиха наскоро. Журналистът ще се възстановява тепърва от сложната интервенция, но вече е наясно с най-важните равносметки в живота.

Наскоро дъщеря му Петя Дикова публикува обща снимка във фейсбук профила си, която за минути провокира коментарите. Кадърът показва Сашо Диков в една различна светлина, за мнозина дори е напълно неузнаваем, но пък във все така познатата добра спортна форма. Видно е, че е прогресирало и другото му заболяване – витилиго – болест на кожата, при която се появяват бели петна върху нея в резултат на неактивност на клетките, които произвеждат меланин.

През юли тази година журналистът, който е бивш шампион по ски, спортува редовно, не пуши и почти не употребява алкохол, отпразнува своя 70-годишен юбилей. Наясно е, че ще му бъдат нужни месеци, за да се почувства в познатата физическа форма и енергия.

Проблемите му със сърцето не го изненадали, тъй като то започнало да го предава още на младини – Диков имал фамилна обремененост – висок холестерол, който докарва фатален инфаркт на баща му, когато е едва на 54 години.

В момента грижите за Сашо са поверени на дъщеря му Петя и настоящата му половинка, за която Диков не иска да говори публично.

Автор: „Новинарник“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ