Станимир Стоилов – Мъри гласи последния нов за титуляр

7 Dni Sport10.10.2022
Левски - ЦСКА, Станимир Стоилов, Цунами

Нигериецът Абдулахи Шеху ще започне като титуляр в сблъсъка със Славия в сряда.

Двубоят от отложения 3-и кръг е от 17:15 часа на стадион „Александър Шаламанов“ в „Овча купел“. Срещата е много важна и за двата съперника – сините гледат към челото, а белите се борят за влизане в първата шестица, пишат колегите от „Тема спорт“.

В събота Левски се наложи с 1:0 на „Георги Аспарухов“ над Ботев Пловдив. В този двубой сините дадоха една жертва. С контузия е френският десен бек Жереми Петрис – днес ще стане ясно колко дълго ще отсъства заради разтежение. Той игра на ниво през първата част, но се наложи да бъде заменен на почивката. След нея на негово място се появи последното попълнение Шеху. 29-годишният нигериец се справи на ниво и получи похвали от спортно-техническия щаб за дебюта си. Именно на него Станимир Стоилов ще се спре и за двубоя със Славия. Опитният играч ще бъде предпочетен пред младока Патрик-Габриел Галчев.

Интересното е, че Абдулахи е третият играч, който може да действа вдясно на отбраната, привлечен от лятото насам. „Сините“ първо взеха хърватина Анте Блажевич. Той обаче бе неубедителен в контролите, направи груби грешки в първия мач срещу ЦСКА 1948 (0:1), след което треньорът Станимир Стоилов го извади от първия отбор. Мъри призна грешката с взимането на Анте и доведе Жереми Петрис като свободен агент. Французинът бе познат у нас от изявите си в Царско село. Шеху пък освен като бек може да бъде ползван още като централен защитник и дефензивен халф.

Станимир Стоилов може да направи и други рокади за мача с белите. Не е изключено той да ротира част от състава, защото в неделя, 16 октомври, на сините им предстои мач срещу столичния Септември на националния стадион.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ