„Да истина е чакаме този документ от ЦСКА, все още не е постъпил, това е причината за всичко“

7 Dni Sport03.10.2022
Левски - ЦСКА, Уелтън, Иван Турицов

Още една причина освен жалбата на „Левски“ има все още да не е взето окончателно решение относно инцидента от 18 септември, когато на мача с ЦСКА пострада човек от щаба на „червените“ след мятане на бомбичка от сектор със „сини“ фенове.

И тя е липсата на медицинско свидетелство за травмата на физиотерапевта Иван Христов, пишат колегите от „24 часа“.

Първоначално тимът от „Герена“ бе наказан с мач без публика, като санкцията е за двубоя с „Ботев“ (Пд) на 8 октомври.

„Левски“ реагира гневно с декларация, в чийто край за първи път се опълчи срещу президента на БФС Борислав Михайлов.

„Сините“ директно го призоваха да се маха, а преди това отправиха апел към феновете си да напълнят трибуните на стадион „Георги Аспарухов“ въпреки наказанието.

Последваха 10 дни, в които от БФС в лицето на апелативната му комисия не се изказаха по казуса. Тя все пак се събра в петък и реши, че ще има ново заседание в понеделник.

„Имаме постъпила жалба от “Левски” срещу решение на дисциплинарната комисия, която беше разгледана. Запознахме се с представените доказателства. Изслушахме делегата на мача между “Левски” и ЦСКА Христо Ботев. Считаме жалбата за допустима.

Отлагаме вземането на решение за 3 октомври, като каним за изслушване представител на “Левски”, г-н Ботев и физиотерапевта на ЦСКА Иван Христов. Окончателното решение ще се вземе в понеделник”, заяви председателят на апелативната комисия Валери Апостолов.

Така умуването около санкцията за “сините” ще продължи общо половин месец след дербито.

Очаква се да стане ясно дали на заседанието в понеделник ще бъде представено медицинско за нараняването на физиотерапевта.

Междувременно от ЦСКА с известно закъснение отбелязаха, че от „Левски“ не са проявили интерес дали всичко с Иван Христов е окей, а над 48 часа след решението за ново заседание на апелативната комисия решиха да го атакуват с декларация.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ