Христо Стоичков: Аржентина и Бразилия са фаворити за спечелването на Мондиала в Катар

7 Dni Sport23.09.2022
Христо Стоичков

Христо Стоичков смята, че Бразилия и Аржентина са основни фаворити за спечелване на световната титла, но очаква силна конкуренция от водещите европейски отбори. Мондиалът през тази година в Катар ще се състои в нетрадиционното време през ноември и декември, което също ще окаже своето влияние, смята носителят на „Златната топка“ за 1994 година.

„Много са отборите, които са фаворити за Световното първенство. Естествено, Бразилия и Аржентина са двата отбора, които играят най-добър футбол, но от Европа не изключвам Испания, Германия, Франция, Белгия, Дания. Ще бъде голяма битка. За първи път ще се играе Мондиал по това време на годината, което е ново за футболисти и треньори, защото сега вървят националните първенства, те ще трябва да се спрат, подготовката и нагласата е съвсем друга. Но това е съдбата на футболиста – трябва да бъде подготвен и готов да изиграе седем мача и да вдигне купата на световен шампион“, заяви Стоичков.

Той на посещението си в Пазарджик във връзка с прояви в града за Седмицата на мира.

„Трябва да носим мира в себе си. Да няма злоба и завист, защото няма да стигнем доникъде, ако ги има. Мирът е нужен за целия свят. Спортът обединява, но често и разединява. По наше време обединихме хората и те се радваха, ходеха по стадионите. Надявам се това време да се върне. Хората да ходят по стадионите и да има хубави мачове“, каза още той.

Стоичков от доста време се занимава с журналистическа работа за телевизионен канал Мексико.

„Мотивацията е една и съща. Без да си мотивиран и без да знаеш какво имаш в деня няма как да постигнеш нищо. Така съм бил като футболист, така съм и в журналистиката. Аз съм готов с всеки един въпрос, с всеки човек, който ще бъде интервюиран, да бъде подготвен, аз да бъда подготвен. Тази година сме направили сто интервюта от калибър, който пожелах аз и моите колегите от телевизията. Когато имаш колектив, е много по-лесно да постигнеш целите си. Това са интервюта със световни шампиони. Очакваме да видите и едни хубави документални филми.“

Съвсем наскоро легендата на българския футбол се видя с голямата звезда на Аржентина Лионел Меси и взе интервю от него.

„Много неща си говорихме. Готви се по най-добрия начин. Мисълта му е също тази година да направи силен сезон с ПСЖ – щастлив и по-спокоен и по-концентриран от миналата година . Все пак да смениш Барселона след толкова години, да отидеш в друга държава, с друг език и друга култура не е лесно“, каза Стоичков.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ