Венцислав Петков: Вечното дерби много липсва на баскетбола

7 Dni Sport21.09.2022
Донислав Донев,

Минути след като стана ясно, че Венцислав Петков ще е капитан на баскетболния ЦСКА, той сподели очакванията си за новия сезон. Петков даде своята оценка и за представянето на националния ни отбор на ЕвроБаскет 2022.

С какви очаквания си за сезона? Предстои ви и контрола с Балкан (Ботевград), който е сред основните претенденти за титлата…

– Да, Балкан и Рилски спортист се очертават като основни претенденти. Не трябва да изключваме и другите отбори, защото мисля, че тази година доста отбори се засилиха. Това ще бъде един интересен сезон, имайки предвид, че за нас ще са първи мачове. Отборът ни тепърва ще започне за се опознава, да се обиграва… Събрали сме и опитни, и млади състезатели, така че началото ще бъде предизвикателно.

След 13-годишна пауза ще има Вечно дерби. Вероятно за теб ще е по-специално, тъй като си защитавал и цветовете на Левски…

– Нагласата ми за тази среща ще е като за всеки един друг мач. Със сигурност ще е по-специално за феновете. Такова дерби много липсваше на баскетбола и се надявам, че покрай това ще се популяризира спорта ни. Особено в София. Столичани не посещават мачовете ни толкова, колкото ми се иска. Надявам се, че с това дерби фенската база ще се повдигне.

Къде виждаш ЦСКА в края на сезона?

– На най-високото място. Предстои ни много работа, но ние трябва да излизаме във всеки мач за победа и се надявам да стигнем далеч.

Няма как да не говорим и за представянето на националния ни отбор на ЕвроБаскет. Каква оценка поставяш на представянето ви?

– Със сигурност висока. Това, което показаха момчетата – бориха се, играха добре… просто късметът не ни достигна да се класираме за следващата фаза.

Смяташ ли, че това 20-о място е заслужено?

– С оглед на играта, която показахме, със сигурност трябваше да се класираме по-напред.

Говорейки за националите, не може да не се спомене името на Александър Везенков. Какво ти е мнението за него и от какво значение е той за националния отбор?

– Изключителен професионалист. Гордост е да го имаме в тима, защото той показва как се правят нещата по един професионален начин и със сигурност вдига класата на много високо ниво. Всички трябва да взимаме пример от него.

Автор: Донислав Донев / „Топспорт“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ