Георги Костадинов попадна в идеалния отбор на кръга в кипърското първенство

7 Dni Sport21.09.2022
Георги Костадинов,

Силната игра на българския полузащитник Георги Костадинов с екипа на АПОЕЛ (Никозия) не остана незабелязана от медиите в Кипър. АПОЕЛ се наложи с 2:0 над Олимпиакос и събра 7 точки, които го класират за момента 5-и, но само на три от лидерите ФК Пафос и Аполон (Лимасол). Именно Костадинов вкара второто попадение в мача, като беше точен в 28-ата минута.

Костадинов е включен в идеалния отбор на кръга, а повечето медии не пестят суперлативите си за представянето му.

„Георги Костадинов – тихата сила. Българският полузащитник показа сериозна игра, почти безупречна в двете фази. Той предложи увереност и не е съвпадение, че неговите съотборници винаги гледат на него като на сигурно решение да запазят притежанието на топката. Явно първият му гол със „синьо-жълтите“ ще се отрази благотворно на увереността му“, пише сайтът www.kerkida.net.

„Двете линии се представиха чудесно. В централната зона Костадинов-Сациас-Вияфанес и Морейра-Маркиньос-Квилитая в атаката имаха правилните партньорства, работиха добре и създадоха много проблеми на Олимпиакос. Триото в центъра с Вияфанес (асистенция за 2-ия гол), поставен пред двамата голмайстори, работи много добре, почти перфектно през първото полувреме. Това не се промени и след 55-ата минута, когато треньорът Софронис Августи вкара Ферари в мача, за да запълни празнината, създадена от червения картон на Уилър. Триото в средата и триото отпред направиха АПОЕЛ непредсказуем в нападение“, допълва 24sports.com.cy.

Янис Сациас, който вкара първото попадение за АПОЕЛ, също попадна в идеалния отбор на кръга, като други техни съотборници няма. Трима са от Омония – Фотис Папулис, Карим Ансарифарид и Фелипе. Двама играчи има от лидера ФК Пафос, както и по един от новака Акритас Хлорака, от Кармиотиса и от Докса Катокопия.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ