ЦСКА отпусна 3,5 млн. лева за нови играчи, Саша Илич потрива доволно ръце

7 Dni Sport16.09.2022
Спартак Варна - ЦСКА, Саша Илич

ЦСКА изпрати изключително натоварен трансферен прозорец, като буквално до последния момент армейците затваряха сделки. Те привлякоха двуцифрен брой футболисти и се разделиха с още толкова. Досега това се случваше всяко лято, откакто червените се завърнаха в Първа лига, но този път се забеляза рязък завой в селекционната политика в Борисовата градина. Армейците извадиха трансферна сума за цели 7 от новите си попълнения, а само трима футболисти пристигнаха в тима като свободни агенти.

Равносметката показва, че ЦСКА похарчи близо 3.5 милиона лева за нови състезатели в рамките на няколко месеца през лятото. Тази сума надвишава парите, които червените дадоха за покупка на играчи общо в последните 6 години, пишат колегите от „Тема спорт“.

Най-скъп излезе норвежецът Джонатан Линдсет, за когото ЦСКА брои на Сарпсборг около 500 хиляди евро. Офанзивният халф пристигна в оптимален състезателен ритъм и веднага „захапа“, като буквално за няколко мача се утвърди в титулярния състав на Саша Илич. Той се справя с конкуренцията на дошлия като свободен агент Станислав Шопов и Лазар Туфегджич, за когото сръбският Спартак Суботица получи 300 000 евро, а очаква и допълнителни бонуси спрямо представянето на плеймейкъра. По непотвърдени информации от Франция и Pyмъния пък трансферните суми за привличането на Дюкенс Назон и Брадли де Нойер са на стойност по 200 000 евро.

Само в последните два дни на трансферния прозорец ЦСКА даде над 1 милион лева за нова футболисти. 100 000 долара струваше Марселино Кареасо, 150 хиляди от американската валута – Симеон Александров, а сумата за наема на Жираир Шагоян е около 300 000 евро. През следващата година червените ще трябва задължително да закупят арменеца за сума значително по-голяма от платената до момента.

Така ЦСКА изпрати лятото с най-големите си харчове в последните години, като предстои да разберем дали това ще е трайна тенденция в селекционната политика на клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ