Левски с приход от 300 00 лева до няколко дни, Мъри е много доволен

7 Dni Sport16.09.2022
Локомотив София - Левски, Фенове

Левски ще отчете добър приход от дербито с ЦСКА-София. Сблъсъкът срещу червените е в неделя, 18 септември, от 16:45 часа на националния стадион. Продажбата на талони върви доста добре на този етап. Вчера свършиха пропуските за сектор А. Там ще са настанени феновете на сините, които ще бъдат и в сектор Б. В секторите В и Г ще са привържениците на ЦСКА-София. Талоните за трибуните зад вратите се търгуват за по 10 лева, а тези зад централните – 2 пъти по-скъпо. Имаше и малко бройки за ложите, които вървяха по 45 лева. B сектор А ще има 6551 максимум привърженици на сините – такъв е капацитетът. Доста от заетите места ще са от фенове, които притежават абонаментни карти (б. а. – на 8 септември от клуба обявиха, че имат продадени 5537 абонамента за секторите А, В и Б на „Герена“).

При посещаемост от около 25 хиляди зрители в неделя от „Герена“ ще имат приблизителен приход от 300 бона. Те обаче ще имат и разходи по наемането на „Васил Левски“, както и охраната на Мач №1, който е пазен от внушителна бройка полицаи, пишат колегите от „Тема спорт“.

Около домакинството на ПАОК в първия квалификационен кръг на Лигата на конференциите сините отчетоха рекорден приход от 549 167 лева.

От началото на сезона Левски игра 6 домакинства – 4 в Първа лига и 2 в евротурнирите. Преди старта на официалните двубои от „Герена“ бяха обявили официално, че от започването на кампанията „Левски е вечен“ през февруари, постъпленията на клуба от билети са точно 1 052 710,83 лева. В последния доклад от 8 септември цифрата е набъбнала до 1 995 676,14 лева. Тоест приходите от това перо за сезон 2022/23, без в тях да влизат продажбата на билети за ЦСКА-София, е 945 963,31 лева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ