Антони Здравков: Лудогорец може да поднесе още една изненада

7 Dni Sport15.09.2022
Лудогорец - Ботев Враца, Антони Здравков

„В Испания се играе много трудно без значение срещу кой отбор. Подкрепата на публиката винаги е много пламенна и е от първия съдийски сигнал до последния. Играят различен футбол с много подавания и преса. На Лудогорец няма да им е никак лесно. В първенството Бетис вървят добре. В последната среща победиха Виляреал.

Силно се надявам българският отбор да покаже нужното ниво, класа и да успее да се противопостави, но ще им е трудно. Могат да поднесат още една изненада, но ще трябва и доза шанс“, заяви пред колегите от „Мач Телеграф“ бившият треньор на Лудогорец Тони Здравков, който през сезон 2009/10 начело на Левски се изправи срещу Виляреал в груповата фаза.

„Домакините ще се опитат да нанесат рано своя удар, за да могат да си решат мача. Това е много тежък съперник, според мен дори по-тежък от Рома. Победата, която „орлите“ взеха от италианците при всички положения ще им вдъхне увереност и самочувствие. Ако един отбор излезе в Испания без самочувствие и увереност, не те чака нищо добро. В това съм сигурен на 100%. За мен тази победа над Рома беше много важна“, заяви Здравков.

„Според мен най-реално е Лудогорец да остане трети в групата и да продължат в Лигата на конференциите. Но колкото по-нагоре, толкова по-добре. Има промяна в играта на разградчани. Смениха се много футболисти има много нови, а тези които дойдоха още не сме ги видели напълно. Не сме видели техния потенциал. Ще им трябва време за адаптация и опознава в отбора. Има промяна в стила на игра на Лудогорец. Надявам се по-бързо да свикнат новите попълнения и да бъдат конкурентноспособни на тимовете в Европа. Когато има конкуренция в отбора и то на високо ниво ротациите са по-лесни. Аз мисля, че освен в Испания няма друга държава в която доста отбори да играят идентичен футбол. Много играят с топката и се движат без нея. Освобождават си пространства и притежават футболисти, които могат да преодолеят един или двама играчи с топка в краката. Играят различен футбол. За мен повечето добри футболисти играят в Испания, Англия и Германия. Дано Лудогорец да успеят да се противопоставят на Бетис“, заяви той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ