Алекс Николов: Да истина е

7 Dni Sport15.09.2022
Алекс Николов,

„Щастлив съм, че ще играя с толкова шампиони в „Лубе“. Това е важна стъпка в моите живот и кариера. Беше трудно, но реших да я направя.“

Това бяха част от думите на Алекс Николов при официалното му представяне като волейболист на „Кучине Лубе“ (Чивитанова).

В началото на юли 18-годишният посрещач от школата на „Левски“ бе привлечен от италианския шампион с договор за 3 сезона.

В момента Алекс е в Чивитанова с националния отбор до 20 г. за контроли с Франция преди европейското и това бе съчетано с пресконференция за представянето му.

В нея участваха още наставникът на италианския шампион Джанлоренцо Бленджини и спортният директор на клуба Джузепе Кормио.

„Бях в САЩ, където учих в колеж, когато получих предложения от няколко класни клуба. Изборът не беше лесен. Ставаше дума за една голяма стъпка в моите кариера и живот, но исках да отида в „Лубе“.

Знам, че ме очакват много победи и моменти на удовлетворение, но и също така и трудни мигове.

Шампионът с „Лубе“ Цветан Соколов ми разказа хубави неща за клуба, тренировките, начина на игра и феновете.

Мечтая да стана световен шампион и да играя с трима действащи световни шампиони в „Лубе“ е фантастично.

Ще дам максимума от себе си и ще приемам с отворени обятия съветите на моите съотборници. Присъствието ми в отбора и споразумението между „Лубе“ и „Левски“ със сигурност ще привлекат много български фенове“, заяви на пресконференцията Алекс.

През миналия сезон 206-сантиметровият „син“ юноша игра в колежанския шампионат на САЩ с екипа на „Лонг Бийч“. Офертата от „Лубе“ обаче го накара да се прибере в Европа.

В „Лубе“ Николов ще е съотборник със станалите световни първенци в Италия преди 3 дни Симоне Анцани, Фабио Баласо и Матиа Ботоло.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ