БФС отпуска половин милион лева за изкуствен терен в Карлово

7 Dni Sport08.09.2022
БФС

Българският футболен съюз продължава последователната си политика на инвестиции във футболната инфраструктура в страната, като последният проект, който централата ще реализира, е свързан с изграждането на пълноразмерен изкуствен терен в град Карлово съвместно с местната община. Новината съобщиха от футболната ни централа.

БФС вече подписа договор с община Карлово за проектиране и изграждане на съоръжението с размери 94/64 метра, което ще бъде използвано от местни клубове, училища, детски градини и т.н. Инвестицията от страна на футболния съюз е в размер 501 503,20 лева и се очаква теренът да бъде напълно готов през 2023 г.

До края на октомври се очаква въвеждането в експлоатация на още 5 мащабни проекта на територията на цялата страна – пълноразмерни изкуствени терени в Плевен и Сливен, пълноразмерен естествен терен в Ботевград, 3 минифутболни терена в Елин Пелин и минифутболен комплекс в Аксаково.

През месец май отново с инвестиции от БФС бе въведен в експлоатация реновираният футболен стадион в Хасково с изкуствено покритие, а малко преди това лично президентът на централата Борислав Михайлов откри ново футболно съоръжение в Кюстендил. В предишния си мандат ръководството на БФС реализира още 8 комплекса на територията на цялата страна.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ