Александър Везенков истински окровен от Тбилиси, не цепи басма на никого: Да, истина е

7 Dni Sport08.09.2022
Грузия - България, Александър Везенков

„Отборът на Белгия е най-атлетичният, който сме срещнали досега. Това беше последният мач в групата, бяхме изморени. Те играха умно в защита, спряха ни тройките.

Ние бяхме по-изчерпани в нападение в сравнение с предишните срещи. Дадохме всичко от себе си, но не успяхме. Мисля, че има за какво да съжаляваме. В мачовете с Турция, с Черна гора не играхме както искахме. Това е. Смятам, че максимумът ни беше това.“

Така коментира края на европейското за България доказалият на него, че наистина в негово лице имаме баскетболист от много висока класа Александър Везенков.

Нашите отпадната след загуба от Белгия, която ги лиши от място сред първите 4 отбора в крайното класиране на групата.

Везенков гарантира, че ще продължи винаги да играе за България при възможност, а също така коментира ситуацията в баскетбола ни.

„Винаги бих играл за България. Знаете, когато съм свободен, когато съм здрав, винаги идвам да играя. Другото лято мисля, че няма мачове като цяло. Не знам кога ще мога пак да съм на линия. Ще се прави ли подмладяване, няма ли да се прави, има много неща, които трябва да се видят и да се коментират.“

„Трябва младите много да работят, за да заиграят баскетбол на някакво ниво. Не искам да съм аз лошият, който да каже всички неща, които са проблемът, но мисля, че той е ясен на всички.

В последните дни получих много съобщения и обаждания от хора, които гледат баскетбол. Трябва да популяризираме спорта, защото българският баскетбол за съжаление не е на картата и мисля, че това първенство помогна малко, но трябва да се продължава да се работи“, заяви Везенков.

Според него фаворити за европейската титла са Сърбия, Гърция и Словения.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ