Никола Цолов със сериозно наказание във Формула 3

Никола Цолов,

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов получи солено наказание и няма да може да участва в предпоследния кръг за сезона, който ще се проведе на „Спа“ в Белгия в края на месец юли.

Причината за това тежко наказание срещу българина е неговото участие в стартовете от Еврокупа-3 на белгийското трасе преди месец. Според стюардите то е било в разрез с правилата, забраняващи тестовете извън официалните такива.

Проблемът идва от факта, че Никола е участвал в Еврокупа-3 без да поиска разрешение от ФИА, а тъй като колите във Формула 3 и Еврокупа-3 са сходни като мощност и тегло комисарите прецениха, че това му носи нечестно спортно предимство. Именно поради тази причина те наложиха забрана на Цолов да участва в състезателния уикенд на „Спа“ между 26 и 28 юли.

Българинът не бе единствения пилот, който отнесе подобна санкция преди старта на уикенда на „Имола“. Мартиниус Стеншорн няма да може да участва в кръга на „Силвърстоун“, тъй като се включи в състезанията от GB3 серии на британската писта. От Хайтек обаче обжалват това решение, тъй като го смятат за „твърде строго спрямо предходни подобни нарушения“.
Все още не е ясно дали и АРТ няма да обжалва санкцията срещу Цолов. Пред стюардите от френския тим обясниха, че не са били информирани за намеренията на българския пилот да участва в стартовете от Еврокупа-3 на „Спа“.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ