Александър Везенков след великата нощ в Грузия: Да България, информацията е истина

7 Dni Sport07.09.2022
Грузия - България, Александър Везенков

Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков се застъпи за натурализирания гард Дий Бост след паметната победа на “лъвовете” над домакина Грузия с 90:82 на ЕвроБаскет 2022.

С това показа, че излезналата информация е истина.

Американецът с български паспорт не показваше качествата си в първите три мача от континенталния шампионат и не намираше стрелбата от тройката, но срещу Грузия се развихри с 33 точки (9 от зоната за 3).

Самият Везенков също беше на обичайното си страхотно реализаторско ниво (28 точки, 14 борби), макар да не си даде висока оценка в изказването.

“Това беше като финал, знаехме, че всичко приключва. Грузия са много амбицирани и много силни под коша. Бяхме много организирани и много раздаващи се в нападение.

Дий Бост изнесе отбора на гърба. Не съм виждал чужденец, който да играе шест години за друг отбор. Нека сега специалистите да го критикуват пак и да разсъждават как изглежда и какъв му е погледът… Бост направи така че да спечелим мача.

Утре може да е последният ни мач, но ако победим, ще сме всички доволни. Днес не съм доволен от моето представяне. Мога да покажа много повече, но и умората ме сломи малко. Все пак, това е отборен спорт и трябва да се съберем, за да се изправим отново по същия начин в следващия двубой.

Ще бъде много трудно, но ще се борим докрай. Трябва да отчетем, че Грузия не е толкова качествен отбор, колкото бяха предишните ни съперници, но имат доста квалитетни играчи.

Аз съм първият, който критикува българският баскетбол. Мотивират ме критиците, но те трябва първо себе си да критикуват. Мотивира ни контузията на Станимир, но днес дадохме всичко от себе си и щяхме да сме спокойни, че сме свършили работата си, дори ако бяхме загубили.

От началото на първенството атакуваме добре и трябва да се мотивираме за една последна битка, като да се надяваме да не е последна”, каза Везенков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ