Германия победи България с 8:0 на стадион „Локомотив“ в Пловдив

7 Dni Sport07.09.2022
България,

Националния отбор на България за жени загуби катастрофално с 0:8 от европейския вицешампион Германия в последния си мач от квалификациите за световното първенство през 2023 г.

Бундестима не показа милост към българките в срзаключителната среща от група Н, играна на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

С успеха Германия завърши на първо място в групата с актив от 27 точки и си осигури директно класиране за финалите на Световното първенство догодина, докато България приключва на последната шеста позиция с 10 поражения и без нито една точка.

Представителният ни женски тим регистрира 10 поражения от 10 мача и завърши на опашката в групата с голова разлика 1:37.

През първата част гостите имаха множество възможности за гол, но Шахънска се намеси добре след удари на Леа Шюлер и Лаура Фрайганг, а на два пъти възпитаничките на Мартина Вос-Текленбург уцелиха и гредата на българската врата.

Все пак в 35-ата Германия поведе в резултата. Леа Шюлер се възползва от колективна грешка в отбраната на България след центриране в наказателното поле отдясно и реализира от близка дистанция, за да даде аванс на гостите.

В последната минута на редовното време на първата част Германия стигна до второ попадение. Негов автор бе Лаура Фрайганг, която се разписа от около 10 метра след асистенция на Шюлер.

Минута след това централната нападателка на гостите реализира втория си гол в мача и общо трети за Германия. Шюлер бе точна с глава след центриране на Юле Бранд отляво. Така почивката дойде при 0:3.

7 минути след подновяването на играта Шюлер оформи своя хеттрик, за да направи резултата 0:4.

В 54-ата минута Сидни Ломан вкара пето попадение във вратата на България. Тя реализира със силен удар от границата на наказателното поле.

Натискът на Германия продължи и 10 минути след това Лаура Фрайганг покачи на 6:0 в полза на Бундестима, реализирайки втория си гол в мача.

В 80-та минута гостите от Германия получиха право да изпълнят дузпа, след като капитанката Дебриц бе съборена в наказателното поле на България. Зад топката застана резервата Свеня Хут и тя не сбърка от бялата точка, за да направи резултата 0:7.

4 минути преди края на срещата Лаура Фрайганг оформи своя хеттрик, с което сложи точка на спора и така мачът приключи при резултат 8:0 в полза на Германия.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ