Базел отстрани ЦСКА и се класира за груповата фаза на ЛК

7 Dni Sport25.08.2022
ЦСКА - Базел, Зеки Амдуни, Дуаде Бамба

ЦСКА загуби от Базел реванша от плейофната фаза за влизане в групите на Лигата на конференциите. „Червените“ отстъпиха с 0:2 на „Санкт Якоб Парк“ след като победиха в първия мач с 1:0.

Играчите на Саша Илич се бориха мъжки днес и само могат да бъдат горди от представянето си.

Вратарят на „армейците“ Густаво Бусато отново показа класата си като се намеси ключово на няколко пъти през първото полувреме.

През второто паднаха двете попадения, с които швейцарците продължиха напред, а голмайстори станаха Фабиан Фрай и Михаел Ланг.

Мачът беше изгледан на живо от легендата на тениса Роджър Федерер, който е фен на Базел.

Срещата започна равностойно. В 18-ата минута Густаво Бусато се отличи с ключови намеси след като спаси отбора си два последователни пъти. Първо Анди Зекири си освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар към десния ъгъл, но бразилецът изби. Топката попадна в Амдуни, който мигновено стреля, но стражът отново се намеси.

Шест минути по-късно, след грешка в защитата на „армейците“, топката достигна до Лиъм Милър, който опита акробатичен удар, но Густаво Бусато отново се намеси ключово.

В 28-ата минута Вион центрира от корнер, Хитс не успя да улови добре и топката достигна до Туфегджич, който имаше чудесен шанс, но ударът му мина над вратата на швейцарците. В самия край на полувремето и Гарсес имаше не лош шанс, но бе блокиран от играч на домакините.

През втората част битката на терена продължи.

В 66-ата минута Фабиан Фрай беше изпуснат от Юга, освободи си пространство, излезе очи в очи с Бусато и промуши по трева топката в средата на мрежата, за да открие и да изравни общия резултат. Швейцарците продължиха да натискат, а „червените“ не отстъпваха. В крайна сметка се стигна до 84-ата минута, когато домакините вкараха втори гол. Михаел Ланг получи много добро подаване от Мал отдясно и стреля от малък ъгъл, промушвайки топката между краката на Бусато.

Така отборът на ЦСКА отпадна на крачка от влизане в групите на Лигата на конференциите, но само може да се гордее с представянето си.

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ