Гордей се България, Деница Манолова мачка всички на Европейското, в краката ѝ са

7 Dni Sport25.08.2022
Деница Манолова,

Деница Манолова е топреализатор и най-ефективен играч след груповата фаза на Европейското първенство за момичета до 16 години в Подгорица, Черна гора.

Възпитаничката на школата на Рилски спортист е със среден коефициент 30,7 на мач в трите двубоя на България. В класацията за най-ефикасните баскетболистки Моника Борисова е осма с 15,3 на мач.

Манолова е първа при реализаторите с 24,7 точки на мач и осма при най-добрите борци с 8,7 борби на мач. С 53,6% тя е трета при най-добрите стрелци от игра. Манолова е реализирала 58,8% от опитите си за две точки (трето място) и 82,4% от наказателните удари, които е изпълнила (трето място). Най-добър стрелец от линията до момента е Димана Костова с 88,9% реализирани фаула.

Гергана Маданкова е четвърта в подреждането за най-много отнети топки с 4 на мач, а Манолова е 10-та с 3,3.

Маданкова и Борисова са в Топ 3 при най-добрите подавачи съответно със 7,7 и 5 завършващи подавания на мач. Манолова е девета с 3,7.

Маданкова дели трето място при чадърджиите с 6 блока до момента.

В четвъртък от 15:15 часа националният ни отбор ще излезе срещу Сърбия в четвъртфинален сблъсък и битка за място в четворката.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ