Левски влезе в силна серия у дома на „Герена“

7 Dni Sport22.08.2022
Левски - ПАОК, Роналдо

При нас няма леко, обичат да казват феновете на Левски. Затова и всяка победа, особено в последните три години, има цената на успех във финал в Шампионската лига. А децата единствено в разказите на татковците и дядовците си са чували, че е имало времена, в които противниците са пристигали на „Герена“ с треперещи крака и облени в студена пот. И единствената им цел е била срещата да мине колкото може по-бързо, както и да не паднат с много.

В събота обаче нещо се случи срещу Хебър. „Сините“ успяха да решат срещата с Хебър още през първото полувреме! Да, головете не паднаха още от съблекалнята, както би трябвало да бъде, но все пак бяха цели три на брой. Такова нещо не се бе случвало досега, след като Стоилов се завърна на „Герена“. През миналата година победи с три попадения бяха записани срещу Пирин. И в двете срещи обаче „сините“ не успяха да приключат „орлетата“ през първите 45 минути, пишат колегите от „Мач Телеграф“.

Справка със статистиката показва, че за последно такова нещо се е случвало преди 3 години. Тогава тимът, воден от Петър Хубчев, набързо се разправи с Черно море на Илиан Илиев. Станислав Иванов откри в 21-ата, а след 10 минути се разписа и Паулиньо. В 35-ата Найджъл Робърта взриви трибуните. И толкова. После „сините“ дръпнаха ръчната и доиграха срещата с известна досада. Именно това не се случи сега. Напротив, през втората част играчите на Левски излязоха, за да довършат Хебър. Цяло чудо е, че срещата сега завърши само 4:0 в полза на Левски.

Връщайки се назад във времето не може да не отчетем и друг факт. До този момент „сините“ имат три победи от три мача у дома. Такъв старт на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ не е имало от далечната вече 2017 година. Тогава за последно Левски успя да запише три успеха един след друг в първите си три домакинства. Не може да не отбележим обаче, че тогава тимът по програма трябваше да стартира с домакинство на Лудогорец, но този мач бе отложен по желание на „орлите“. Така „сините“ тръгнаха в мачовете у дома с Витоша и залисаха победа с 2:0. Този двубой бе бенефис на Николай Митов начело на отбора заради фиаското с Хайдук. След това Делио Роси набързо записа два успеха – 2:0 над Дунав и 4:0 над Славия. По-късно дори и Петър Хубчев успя да си счупи рано-рано зъбите – 1:3 от Берое още във второто домакинство.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ